Ga verder Speel piano
R
E
M
K
O
W
I
N
D
.

Gezocht: beginnende bands.

Als ik een titel zie in een nieuwsbericht die begint met "gezocht, beginnend......"
Dan krijg ik acuut kriebels op mijn kin en ga ik eens verder lezen. Altijd en overal Regelmatig staat het ergens in een bericht, op het internet (overal), in een lokaal krantje, op een poster. De ene keer worden componisten gevraagd, een andere keer gaat het om bands, of een singersongwriter, of een trommelaar, of een ander creatief beroep maar ik schrijf vandaag even vanuit mijn eigen discipline = muziek (oh ik doe ook zelf mijn boekhouding) ("wat goed! je hebt van je hobby je werk gemaakt"). Het zijn onschuldige berichten waarbij gezocht wordt naar muzikaal talent, soms voor een talentenjacht, soms voor een benefiet, (een goed doel = zeg maar gerust een horeca-feestje want het bier is niet gratis hoor), een tv-programma (op de publieke zender, en natuurlijk ook op de commerciële zenders),  en ook vaak voor HELE grote evenementen, (lees: commerciële evenementen die ook nog  flink wat subsidies binnenharken). Overigens kun je het woordje 'beginnend' dan gerust vervangen door 'gratis*'. Bovenstaand verhaaltje schrijf ik overigens niet omdat ik wil klagen; nee ik heb niks te klagen, ik heb namelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en ik stop mijn ziel en zaligheid in mijn werk en zo kan ik nog even doorgaan met superlatieven over alles wat ik elke dag doe, mag doen, wil doen en ga doen, samen met heel veel collegae, heel veel andere mooie mensen, passievolle mensen, talentvolle mensen. Ik wil alleen maar een vraag stellen:  zou het raar zijn als we dit zoekprincipe ook toepassen op andere disciplines? bijvoorbeeld: gezocht beginnende gratis politicus gezocht beginnende gratis dokter gezocht beginnende gratis kelner gezocht beginnende gratis bankdirecteur gezocht beginnende gratis wijnproever gezocht beginnende gratis fysiotherapeut gezocht beginnende gratis social media deskundige gezocht beginnende gratis boekhouder *varianten op gratis: "onkostenvergoeding", "stage", "30 euro bruto - leve de var".