Ga verder Speel piano
R
E
M
K
O
W
I
N
D
.

Tis al weer herfst 2022.

De tijd vliegt. Na 2,5 jaar merkwaardige overheidsbemoeienis rondom de grote gevaarlijke Pandemie heb ik, Tonnie Gasko, namens Remko Wind de eer om deze site af en toe wat op te fleuren.

Ik ben dus Tonnie Gasko, een van de grote coronabuddy's van Remko. Kijk, Remko is cool, hij pingelt piano, en contrabas en nog wat rammelaars, maar TONNIE GASKO, die is nog veel leuker! Mij moet je in de gaten houden. Tonnie Gasko, homo-universalis; whiskyconneur, fietsenmaker, stoofpotjesbakker, kunstverzamelaar en kroegloper eerste klas! En nu mag ik dus deze muffe website opfrissen! Maar......dat was ook hard nodig. Het laatste bericht hier dateerde van voor de grote gevaarlijke Pandemie-ingrepen. Nog voor maart 2020 dus. Wist u trouwens dat Remko die bewuste eerste lockdowndag aan de piano in een hele leuke toko zat toen Mark Rutte persoonlijk met de taxi naar Groningen kwam om de klep dicht te gooien! Dat was om 18 uur op een zondag. De datum weet ik niet meer. Begin maart 2020 dus. Wat een gedoe kwam daarna he.

Gelukkig mag Remko nu weer los. En hij ging dus flink tekeer de afgelopen maanden. Voor de zomervakantie was hij oa al als invalaccordeonist te gast bij Papaformigas. Vanaf september zelfs voor vast! En: vlak na de zomervakantie speelde hij oa met drummer Gulliver Nice op een vaag feestje. Gewoon toetsen, beetje zang erbij, en Gulliver verzorgde de beats. Dat leverde swingende takkeherrie op. Dus het smaakte naar meer. Een paar weken later speelden ze met saxofonist Hans Sulmann in kerldercafe Merlot aan de Oosterstraat in Groningen. Het werd gezellig en dit vage muziektrio speelde van 20 uur tot 1.30 u. Het dak ging van de kelder af. En zo was er weer een vaag bandje geboren: trio VONK. blues, funk, impro, dansbare prut, new orleans achtig-gedoe. Iets met piano, orgel, zang, sax, drums.

Remko met 't accordeon, Preuvement Festival Assen, live met Papaformigas!