Ga verder Speel piano
R
E
M
K
O
W
I
N
D
.

Songwriting mrt 2015

Songwriting. Een populistisch woord voor liedjes componeren. Of zo....
Eind maart moet ik iets af hebben. Een verrassing dus ik kan er niet teveel over zeggen op t web. Terwijl ik dit schrijf is het al 1 april en het is nog niet af. Hoewel, ik had wel een versie af, maar om 11 uur s avonds werd ik weer gebeld en kreeg ik samen met de tekstschrijver het idee om de coupletten anders te doen. En daar ga je weer. Dat heeft natuurlijk ook weer gevolgen voor de hele song. Enfin, dat is allemaal niet erg, dat is eigenlijk het leukste van alles, het bezig blijven, het is gewoon genieten, om te zien en te ervaren hoeveel mogelijkheden er zijn, en durven kiezen. Het lied zal ergens in juni voor het eerst gerepeteerd worden door een nog te bepalen gezelschap. Zodra dit af is ga ik vijf liedjes maken voor een voorstelling ism Rikke Heesen. Twee jaar geleden stuurde ze me teksten op voor een voorstelling getiteld Hartstikke Groen. Dat leverde in korte tijd 5 mooie liedjes op. Dit jaar heeft ze een bewerking gemaakt van Jan Terlouw's Koning Van Katoren. Begin april maak ik dus de muziek voor vijf liedjes voor deze voorstelling. En ondertussen werk ik gestadig ook door aan liedjes ism Theo De Groot. Eind april hoop ik dus in totaal zo'n 10 songs af te hebben. Meestal betekent dat dus, van elk liedje zo'n 5 versies. Opschepper. Remko..... Dus eigenlijk schrijf ik in april 50 liedjes haha. Tot zover mijn gelul over songwriting. De ziekte van SISO is iets heel anders, dat betreft vooral uitvoerders, niet componisten:) Een hilarisch filmpje hierover staat op youtube, gemaakt door cabaretier Max van den Burg.