Ga verder Speel piano
R
E
M
K
O
W
I
N
D
.

Schrijver In De Kerk

Schrijver In De Kerk
Hallelujah, een schrijver in de kerk. Nou nou nou.... Wie mij een beetje kent, die weet dat ik op mijn 11de achter een kerkorgel stapte, om in te vallen, de organist (mijn vader) moest plotseling elders in een koor zingen. Tot mijn 16de speelde ik wekelijks orgel in een van de kerken van het dorpje Meeden. Daarna deed ik dat incidenteel. Bijvoorbeeld toen mijn oma door een auto-ongeluk zomaar overleed. En toen de vader van een vriend overleed. Ik heb de psalmboeken aan de kant gelegd en ben gaan improviseren op het orgel - in mijn ogen een ouderwetse synthesizer. En in 2014 heb ik in de Der Aa-kerk een experiment gedaan: orgel-disco. Best leuk, maar de akoestiek van de kerk is niet geschikt voor disco...... Verder kom ik nauwelijks meer in de kerk. Althans niet om de bijbel te begrijpen. De bijbel, een mooie verzameling boeken, van schrijvers met wisselende kwaliteiten, van fantasie tot geschiedschrijving. Hoewel...sinds een paar jaar ga ik toch regelmatig naar de kerk! Schrijver In De Kerk, Margriet Bos interviewt bekende schrijvers:
  • 20-6-2010 Bart Chabot (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 24-10-2010 Jessica Durlacher (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 10-4-2011 Margriet Brandsma (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 18-9-2011 Aaf Brandt Corstius (muzikale sidekick Arnold Veeman) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 24-6-2012 Peter Buwalda (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 24-3-2013 Naima El Bezaz (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 15-9-2013 Renate Dorrestein (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 27-4-2014 Judith Koelemeijer (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 28-9-2014 Lieve Joris (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 19-4-2015 Auke Kok (muzikale sidekick Remko) locatie: Kiel-Windeweer, De Amshoff
  • 4-10-2015 Kader Abdolah (muzikale sidekick Remko) locatie: Klein Wetsinge, kerkje