Ga verder Speel piano
R
E
M
K
O
W
I
N
D
.

Evers Staat Op met Sandra Van Nieuwland

Evers Staat Op met Sandra Van Nieuwland, (dinsdag 13 oktober 2015)!
Tot m'n 17e zat ik op het VWO aan het Ubbo Emmius Lyceum te Stadskanaal. Om daar te komen fietste ik bijna 25 km van Meeden via de tussenliggende dorpjes en steden naar "Knoal". Meestal gingen we, het brugjaar fietste ik nog samen met 5 andere jongens, via Veendam en Wildervank. Een oersaaie fietsroute - rechte wegen langs kanalen, klapbruggetjes, veel harde wind in open veld - door het afgegraven veengebied, ook wel De Veenkoloni├źn genoemd. Na het brugjaar bleef ik samen met Bas over, wij gingen naar het VWO, de andere jongens zochten een school dichter bij huis. Ik heb heel wat kilometers in mijn uppie zitten wegdromen op de fiets. Elke dag minimaal 2 uur fietsen, dus huiswerk deed ik op de fiets. Ik leerde mijn proefwerken met een boekje op het stuur. Op de terugweg fietste ik zo een keer tegen een geparkeerde Opel Kadet terwijl ik Engelse woorden zat te leren. Maar vaak zat ik ook gewoon weg te dromen, ik heb heel wat muzikale riedels bedacht terwijl ik naar spaken boven het wegglijdende asfalt onder m'n stuur zat te staren. Voor wie het herkent, net als bij schaatsen, je raakt op den duur in een soort kadans, een slag, en dan word je niet meer moe, maar ga je gehypnotiseerd door. En dan kwamen bij mij ook de melodie├źn. Een aantal daarvan ben ik nooit meer vergeten. Ik denk dat ik ter hoogte van Egypteneinde fietste, een gehucht tussen Meeden en Veendam. Toen bedacht ik een melodietje; het kabbelt als het geluid van die plastic dingetjes die in de spaken van mijn voorwiel zaten. Meer dan 20 jaar later heb ik het voorgespeeld bij Van Nieuwland en binnen twee uur hadden we een nieuw lied "Training Wheels". Het Noordpool Orkest heeft het inmiddels uitgebracht op de cd Op Fietse en in een mooie nieuwe jas staat het ook op de nog te verschijnen derde cd van SVN. Op dinsdag 13 oktober 2015 spelen we het in het eerste uur van Evers Staat Op (radio 538) om plm 7.45 uur. In het tweede uur krijgt 538 de primeur van de nieuwe single. update: hier de links naar de youtube filmpjes van 538 Training Wheels Truth (nieuwe single)
Egypteneinde IMG_1023 fietstocht door grunn